Sztárok

Hajdu Steve
Hajdu Steve

A főzés, szerintem a szeretet, és tisztelet legnagyobb kifejező erejével bír. Ha utazó, vagy idegenként belekerülsz egy másik kultúrába, akkor majdnem mindíg étellel kínálnak a vendéglátók. A legszegényebbtől a leggazdagabbig mindenki. Mi az ha nem a tisztelet jele? Korra, vallásra, nemi hovatartozásra való tekintet nélkül.

Nyári Dia
Nyári Dia

Nekem a főzés szenvedély, lételem, művészet. Az egyik legsokoldalúbb tudomány a világon. Egyszerűen rajongok a gasztronómiáért, szakácsként és fogyasztóként egyaránt.

Szani Roland
Szani Roland

Nagyon szeretem a konyhában tölteni az időt. A főzést, a sütést kreatív tevékenységnek tartom. Mindig tud az ember újabb ízekkel kombinálni, új alapanyagokat kipróbálni és ezekből nagyon finom ételek születhetnek. Engem a főzés kikapcsol. Szeretem látni, ahogy a hagyma elkezd pirulni, ahogy sül a hús. És, hogy a végén egy látványra és ízre is nagyon finom étel lesz ebből, az a legszuperebb.

Szunai Linda
Szunai Linda

Számomra a főzés kikapcsolódást, kreativitást és gondoskodást jelent. Egy hosszú és nehéz nap után a munkából hazaérve a főzés a legjobb mód arra, hogy ráhangolódjak a családdal töltött értékes néhány órára a nap végén. Ilyenkor kikapcsol az agyam, leteszem a munkahelyi gondokat és elkezdek csakis a szeretteimre és az otthon melegére koncentrálni. Nincs is annál jobb, mint amikor közös főzéssel és vacsorával zárul a nap!

Éliás Gyula Jr.
Éliás Gyula Jr.

A főzés számomra tökéletes kikapcsólódás. Látom a színes alapanyagokat, zöldségeket, fűszereket, húsokat, amint életre kelnek szinte a kezem alatt, ahogy a hús a forró olajjal násztáncot jár, ahogy az üvegesre párolt hagymakarikák helyért küzdenek egymással a serpenyőben, ahogy a fűszerek eggyé válnak a zöldségekkel. Csodálatos világ születik egy-egy ilyen óra alatt a tűzhelyen, és közben mindig rájövök, hogy a főzés is olyan mesterség és szerelem, mint a színpadon énekelni, muzsikálni. És amikor a főztömet olyan jó ízzel fogyasztják a gyermekeim, a barátaim, rájövök,  hogy a konyhában így is tudok nekik "énekelni".

Kisó
Kisó

Nagyon sokáig Édesanyám főzött rám, ugyanis elmúltam 30 éves, amikor elhagytam a szülői házat. El voltam kényeztetve. Klasszikus ételetek (lecsó, marhahúsleves, madártej, kacsacomb, sült krumpli, rántott hús, bableves, töltött káposzta, fasírt) nem is készítek, mert ezek úgy tökéletesek, ahogy Anyu csinálja. Így jobbnak látom nem is kísérletezni velük. Én már a modernebb világot képviselem: quinoa, bulgur, tenger gyümölcsei, rák, tonhal, saláták, tésztafélék szerepelnek az „étlapomon”. Paleo süteményeket is készítek, mint ahogy „minden mentes” pizzát is. Ugyanakkor nem vetem meg a csokoládét, a fagylaltot, vagy épp a hamburgert sem, csupán arra figyelek, hogy minőségi alapanyagokból készüljenek. Imádom a hasamat!

Keleti Andrea
Keleti Andrea

A főzés nekem komoly nagy szenvedélyem lett.

Különös örömöt találok új ételek, új ízek, új nemzetek hagyományainak felfedezésében.
Évek óta járok főzőtanfolyamokra is, hogy igazi profiktól lessem el a konyhaművészet titkait. Nagy örömömre férjem is boldogan csatlakozik hozzám a tanfolyamokon és természetesen otthon a konyhában is. Legutóbb 5 napot töltöttünk Toscanaban, ahol egy Michelin csillagos séftől tanultuk a helyi ételkülönlegességek elkészítését.

Természetesen nem csak magunknak, hanem a nagy családnak és a barátainknak szeretünk főzni leginkább, így nálunk mindig tele a ház kiváncsi kóstolgató, ínyenc vendégekkel.

Peller Anna
Peller Anna

Imádok főzni, mert kikapcsol, mindemellett pedig összehozza a családot. Nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor jóízűen elfogyasztják az általam készített fogásokat. Mindig sokfélét készítek, mindenkinek olyat, amit szeret. Édesanyámtól tanultam meg főzni, aki az én atyai Nagymamámtól, aki hagyományos sváb konyhát vitt, ezért mindig van egy-két hagyományos finomság ünnepekkor, pl igazi büszkeség-örökség minden Karácsonykor a kuktában  egészben főtt tarja, megtűzdelve sok-sok fokhagymával , ehhez pedig az a sváb krumplisaláta, amit legeslegjobban Édesapucikám tud elkészÍteni..Az ételnek lelke van, egy-egy kedvenc fogásunk illata felidézi a gyerekkoromat, szép emlékeket..és bár én azóta vegetáriánus, sőt sokszor vegán módon étkezem, Édesanyám húslevesénél mindig elcsábulok...Az a világon a legfinomabb..egyfajta nyugtatóként hat rám már az illata is..és még egy fontos gondolat, illetve idézet a Lecsó című általunk rajongásig imádott rajzfilmből: ,,főzni bárki tud,,...ezt még kiegészíteném azzal, hogy...aki beleteszi a lelkét..."