Sztárok

Hajdú Steve

"A főzés számomra olyan, mint a szeretett szakmám, a színészet, azon belül is a színház.
A próbafolyamat az, amikor felkészülök a főzésre. Bevásárolok, válogatom a zöldséget, húsokat, s közben “fejben” rakom össze az előadást.
A rendelkező próba, amikor a tűzhely mellett elkezdődik az alapanyagok feldolgozása, főzése, a húsok pácolása, ízesítése, sütése.
A főpróba, a tálalás művelete, ami már előre vetíti, hogy hogyan fog sikerülni az előadás. Itt már eldől, hogy jót, vagy felejthetőt alkot az ember. Lehet még javítani ugyan, de az nem lesz olyan, mint amit megálmodtunk.
És igen! Ami a premier , vagyis az étel elfogyasztása. Nézni a vendégek, vagy szeretteink arcát, ahogy az első falatnál elmosolyodnak, és halk hümmögéssel adják tudtommra, igen ez sikerült.
Végül az edények összeszedése, ami ha üres, ugyan olyan üres érzést ad, mint előadás végén, mikor a taps elhal, és legördül a függöny. Igen! Megvolt! Szerették! De ezt még egyszer így nem lehet létrehozni, mert a színház is olyan mint a főzés. A pillanat művészete. Hmmm. "

Keleti Andrea

"Nagyon szeretek főzni, és ez több, mint háziasszonyi kötelesség.
Szabadidőmben boldogan figyelem a legizgalmasabb TV-s főzőműsorokat, és bátran kísérletezek mindenféle különleges új recepttel. Minden hétre jut valami újdonság, amit nagy örömmel készítek a családnak és a barátoknak is. Gyakorlatilag minden nap főzök valamit."

Csomor Csilla

"A főzés nekem kreatív, alkotó folyamat.Szeretek új ízeket, új textúrákat kipróbálni. Különös hangsúlyt fektetek a tálalásra.Az elkészült ételeimet rendszerint le is fotózom. A gasztronómia számomra művészeti ág!"

Kovács Katalin

"Mióta csak az eszemet tudom, szeretek főzni, a főzés kikapcsol, megnyugtat. Alkotómunkának tartom, ahol szárnyalhat a fantázia, de azért előre el szoktam tervezni, hogy mit főzök és szeretem, ha minden az elképzeléseimnek megfelelően alakul. Szeretek másokkal főzni, a közös alkotás örömét, kihívásnak tartom, ha valakivel egy közös ételt kell megkomponálnom."

Nyári Dia

"A főzés nekem szenvedély, szerintem nagyon sok mindent elárul egy emberről az, hogyan főz és mik az étkezési szokásai. Az én főztöm, ízvilágom  is olyan, mint én. Olykor szeszélyes, fűszeres, néha pedig lágy, visszafogott, konzervatív. Imádok főzni...kicsit olyan, mint festeni vagy zenélni, művészet."

Vágó Piros

"Számomra a főzés kaland és folyamatos tanulás. Új ízek, új fűszerek, új alapanyagok felfedezése, kipróbálása, kombinációja. És állandó szívmunka is, mert szerintem csak így lehet: szívvel-lélekkel."

Lajsz András

"Imádok alkotni, főzni, és persze enni is, mert nagyon szeretem a kreatív folyamatokat. Imádom, amikor az egyes alapanyagokból összeáll a végeredmény, és a sok összetevőből egy fenséges új íz születik. A legjobb része pedig az, amikor másoknak is ízlik a főztöm (és a koktélom), és együtt, jó hangulatban elfogyaszthatjuk az asztalnál."

Bencsik Emerencia

"A főzés szeretete nálam igazából az evés szeretetéből ered. Imádok enni, gyakorlatilag mindenhol mindent, és a nyaralások és utazások során is ezt szeretem a legjobban, hogy megkóstolhatom mindig a különböző nemzetek ételeit, ezért elkezdtem otthon én is megtanulni ezeket elkészíteni. A főzés képessége pedig egyértelműen anyukámtól és a nagymamámtól ered, mert tőlük tanultam meg főzni. Szerencsére mindketten nagyon finoman, ízesen és fűszeresen főznek, ezért én is ezt a vonalat vittem tovább. "